TRADICE OD ROKU 1995

PĚSTITELSKÁ PÁLENICE MOŠTÁRNA
SLEDUJTE NÁS
info@lhenickaovocnastava.cz
+420 602 834 160
Image Alt
Kompletní sortiment

Naše produkty

Balení ve skle

Mošty 0,25l

Pokud chcete překvapit Vaše hosty něčím originálním, toto skleněné balení je ideálním řešením. Odebírají od nás kavárny, restaurace, stánkaři aj. Dodáváme v balení po osmi kusech v kartonu.

charakteristika

Jablko 100%

100% ovocná šťáva lisovaná z vybraných druhů jablek. Chuť i aroma jednotlivých šarží se mohou lehce lišit podle skladby odrůd a konzumní zralosti. V našich zeměpisných šířkách by každý měl sníst denně alespoň jedno jablko, aby udržoval organismus ve zdraví. V naší šťávě získáte z jednoho vypitého litru, jablek hned 1,4 kg.

charakteristika

Jablko-hruška

Chuť i aroma jednotlivých šarží se mohou lehce lišit podle skladby odrůd a konzumní zralosti. Hrušková šťáva obsahuje mnoho  látek pro zdraví a svým složením, je velmi podobná jablečné. Hrušková šťáva obsahuje pektin, třísloviny, škrob, provitamin A, vitamin C, B, kyselinu listovou a křemičitou, zinek, vápník, draslík, železo, jód, měď, chlor, síru, fosfor a hořčík a vlákninu a flavonoidy. Komplex těchto účinných látek působí dezinfekčně, močopudně, mírně projímavě a zlepšuje trávení a náladu.

charakteristika

Jablko-jahoda

V jednom litru jahodovo – jablečné šťávy je obsaženo: 1 kg jablek + 1,6 Kg jahod. Jahoda obsahuje vitamín C, beta-karoten, kyselinu listovou a vitamin E, dále minerály, zejména draslík, železo a vápník, stopové prvky: je nejvíce bohatá na mangan ze všech ovocných druhů u nás, obsahuje také fluor a fosfor. Dále enzymy, organické kyseliny vlákninu, třísloviny, přírodní kyselinu salicylovou (z podobné látky je vyroben acylpyrin) a další prospěšné látky.

charakteristika

Jablko-rakytník

Očekávejte osvěžující chuť tohoto skvostného nápoje. Šťávu kombinujeme se sladšími odrůdami jablek. Nápoj tak získává osvěžující sladko-kyselou chuť, které už neodoláte.Produkt zíkal 1.místo v agrární soutěži Chutná česky Jihočesky v r. 2012. Rakytník má ze všech druhů ovoce nejvyšší obsah vitaminu C: 200 – 900 mg ve 100 g. Obsah v plodech se liší podle místa, kde rakytník vyrostl. Jediná oranžová bobulka obsahuje denní doporučenou dávku tohoto vitaminu! Čerstvé bobule z rostliny z hor a údolí řek ve střední Evropě, odkud je i v naší šťávě.

charakteristika

Jablko-višeň

Višňová šťáva je zdrojem minerálních látek. Obsahuje mnoho vápníku pro kosti a zuby a pro správnou funkci nervů, železa pro krvetvorbu a dýchání buněk a draslíku, který je nejdůležitějším nitrobuněčným minerálem. Višňová šťáva na sebe umí vázat škodliviny, které se tak vyloučí z těla, má vliv na snižování horečky, posilování kapilár, působí proti zánětům. Pomáhá při hubnutí tím, že neutralizuje tukové substance, které se pak nedostanou do sliznice střeva a dále do krve. Višňová šťáva je velmi lahodná, vysloveně pro gurmány.

Doypack sáček 200g

Jablečná kapsička

100% ovocná šťáva lisovaná z vybraných druhů jablek v přenosné kapsičce. Chuť i aroma jednotlivých šarží se mohou lehce lišit podle skladby odrůd a konzumní zralosti. V našich zeměpisných šířkách by každý měl sníst denně alespoň jedno jablko, aby udržoval organismus ve zdraví. V naší šťávě získáte z jednoho vypitého litru, jablek hned 1,4 kg.

Balení (bag-in-box)

Mošty 2,5l a 5l

Šťáva je balena v praktickém obalu „BAG-in-BOX“ (aseptická potravinářská folie s výpustným ventilem v papírové krabici). Ventil se uchytí v krabici, odjistí a používá jako stáčející kohoutek. Ideální pro provozovny s větší mírou odbytu.

charakteristika

Jablko 100%

100% ovocná šťáva lisovaná z vybraných druhů jablek. Chuť i aroma jednotlivých šarží se mohou lehce lišit podle skladby odrůd a konzumní zralosti. Díky tomuto balení se při postupném odpuštění šťávy ventilem k moštu nedostává vzduch a obsah tak nepodléhá rychlé zkáze. Trvanlivost 1 rok od výroby při skladování do 10°C. Po otevření uchovávejte krabici ve  výčepní poloze a spotřebujte do 4 týdnů.

charakteristika

Jablko 66% - hruška 34%

Chuť i aroma jednotlivých šarží se mohou lehce lišit podle skladby odrůd a konzumní zralosti. Hrušková šťáva obsahuje mnoho  látek pro zdraví a svým složením, je velmi podobná jablečné. Díky tomuto balení se při postupném odpuštění šťávy ventilem k moštu nedostává vzduch a obsah tak nepodléhá rychlé zkáze. Trvanlivost 1 rok od výroby při skladování do 10°C. Po otevření uchovávejte krabici ve  výčepní poloze a spotřebujte do 4 týdnů.

charakteristika

Jablko 85% - višeň 15%

Višňová šťáva je zdrojem minerálních látek. Obsahuje mnoho vápníku pro kosti a zuby a pro správnou funkci nervů, železa pro krvetvorbu a dýchání buněk a draslíku, který je nejdůležitějším nitrobuněčným minerálem. Višňová šťáva na sebe umí vázat škodliviny, které se tak vyloučí z těla, má vliv na snižování horečky, posilování kapilár, působí proti zánětům. Díky tomuto balení se při postupném odpuštění šťávy ventilem k moštu nedostává vzduch a obsah tak nepodléhá rychlé zkáze.

charakteristika

Jablko 70% - švestka 30%

Očekávejte osvěžující chuť tohoto skvostného nápoje. Má pozitivní účinky na nervový systém, slinivku, revmatismus, hladinu cholesterolu, redukci hmotnosti. Obsažené látky působí preventivně proti množení nádorových buněk, onemocnění srdce a cév, při stressu, astmatu, zánětu průdušek či rozedmě plic. Zbavují tělo jedovatých a odpadních látek, patogenních mikroorganismů, regulují činnost střev.

charakteristika

Jablko 70% - mrkev 30%

Obsahuje ideálně nakombinovanou směs cenných biolátek. Obsahuje vitamíny řady A, B, C, E a K, minerály a stopové prvky (vápník, draslík, železo, hořčík, fosfor, jód, neobyčejně vysoký obsah selenu a celou řadu dalších), dále lecitin, a další výživné látky, jako přírodní cukry a falcarinol – látku, která pomáhá zamezovat vzniku rakoviny tlustého střeva, obsahuje asi 3 % rostlinné vlákniny – většina je ve formě pektinu. Éterický olej obsažený v mrkvi působí proti střevním parazitům.

charakteristika

Jablko 85% - červený rybíz 15%

Rybízová šťáva je bohatá na na vitamin C, niacin (vit.B3) a kyselinu pantothenovou (vit.B5), karoteny(vit.A). Rybízová šťáva obsahuje stopové prvky, minerály – vápník a železo, hořčík, draslík a mangan, důležité nenasycené mastné kyseliny (ze semen), třísloviny a vysoký podíl pektinu. Ve šťávě je také obsažený rutin (vitamin P). Kombinace všech těchto látek dohromady je jedinečným přírodním lékem.

charakteristika

Jablko 80% - řepa 20%

Šťáva z červené řepy má spoustu léčivých účinků: Obsahuje významné množství draslíku a železa, dále sodík, vápník, hořčík, křemík, selen, měď, fluor, kobalt, vanad, lithium, jód, cesium a rubidium – vše v optimálních dávkách. Řepa obsahuje vitamíny skupiny B (kyselinu listovou, cholin), vitamin H (biotin) a provitamin A, méně vitamín C, flavonoidy, temně rudý betain ( po konzumaci řepy způsobuje neškodné zbarvení moči do červena, strhává s sebou toxiny, je antioxidant), organické kyseliny – jablečnou, vinnou, šťavelovou a citrónovou, vlákninu pektin (stimuluje peristaltiku střev a čistí je od jedovatých usazenin), aminokyseliny (asparagin, glutamin – pro metabolismus mozku), cyklické deriváty aminokyselin – betakyaniny (betanin), betalainy, triterpenoidní saponiny látky glykosidické povahy, které ve vodě pění. Velmi důležitý je obsah antokyanových barviv (protinádorový účinek).

charakteristika

Jablko 85% - aronie 15%

Plody aronie mají blahodárný vliv na krevní oběh, snižují hladinu cholesterolu v krvi a krevní tlak. Doporučují se při ateroskleróze. Plody jsou prospěšné při cukrovce – obsahují totiž přírodní sorbit – sladidlo vhodné i pro diabetiky. Cenný je nejen jejich obsah vitamínů, ale i bioflavonoidů, rutinu (pro pevné cévy), dále železa, jodu, fluoru, manganu a dalších mikroelementů, nezbytných pro pevné zdraví a vitalitu.

charakteristika

Jablko 85% - jahoda 15%

V jednom litru jahodovo – jablečné šťávy je obsaženo: 1 kg jablek + 1,6 Kg jahod. Jahoda obsahuje velké množství vitamínů, zejména vitamín C, beta-karoten, kyselinu listovou a vitamin E, dále minerály, zejména draslík, železo a vápník, stopové prvky: je nejvíce bohatá na mangan ze všech ovocných druhů u nás, obsahuje také fluor a fosfor. Dále enzymy, organické kyseliny vlákninu, třísloviny, přírodní kyselinu salicylovou (z podobné látky je vyroben acylpyrin) a další prospěšné látky.

charakteristika

Jablko 90% - jahoda 10%

Rakytník má ze všech druhů ovoce nejvyšší obsah vitaminu C: 200 – 900 mg ve 100 g. Obsah v plodech se liší podle místa, kde rakytník vyrostl. Jediná oranžová bobulka obsahuje denní doporučenou dávku tohoto vitaminu! Čerstvé bobule z rostliny z hor a údolí řek ve střední Evropě (odkud je i rakytník v naší šťávě) obsahují 1,4% kyseliny askorbová (vitamínu C). Rakytník se hodně používá při výrobě léčivých přípravků – pro zvýšení odolnosti, zlepšení zraku, zpomalení stárnutí.

charakteristika

Jablko 95% - zázvor 5%

V této šťávě najdete vylisovaný oddenek čerstvého zázvoru (Zingiber officinale) v koncentraci 4,5% v kombinaci s jablkem (95,5%). V oddenku zázvoru bylo doposud detekováno dvacet devět sloučenin. Zázvor má 2500 let starou tradici léčebného použití při různých onemocněních, jako jsou nachlazení, horečka, revmatické onemocnění, gastrointestinální potíže jako poruchy trávení, průjem, nevolnost, kinetózy, křeče žaludku, dále při cukrovce a léčbě nádorů střeva.

charakteristika

Jablko 80% - zázvor 20%

Broskve se skládají z vyváženého množství provitaminu a (betakarotenu), vitaminů skupiny B, vitaminu C a E, draslíku, hořčíku a vlákniny. Dále obsahují 9 % fruktózy a ostatních sacharidů a méně než 1 % proteinů. Sodík ani tuky se v nich prakticky vůbec nevyskytují. Broskve jsou velmi bohaté na draslík a hořčík, základní minerály potřebné k udržování pravidelného srdečního rytmu. Díky tomu, že obsahují nejméně tuků ze všech druhů ovoce a mají i nejnižší obsah sodíku (1 mg/100 g), pomáhají v prevenci arteriální hypertenze a podporují srdeční činnost.

charakteristika

Jablko 99% - skořice 1%

Skořice je nejenom oblíbené vánoční koření s příjemným aroma, ale i léčivá látka s antioxidačními účinky, příznivým vlivem na léčbu cukrovky nebo demence. Antioxidační vlastnosti skořice se také zkoumají z hlediska jejich vlivu na Alzheimerovu chorobu i jiné typy demence. Sloučenina cinnamaldehyd, která skořici dává její chuť a vůni, a také epikatechin, antioxidant obsažený kromě skořice i v borůvkách, červeném víně a čokoládě, ochraňují tělo před oxidačním stresem, který ničí protein Tau.

charakteristika

Jablko 80% - meruňka 20%

Zdravotní přínosy meruňek zahrnují celé spektrum účinků, od podpory trávení, zácpy, uši, horečky, kožních onemocnění, rakoviny až po anémii. Meruňkový olej je užitečný pro léčbu natažených svalů a vnějších poranění. Meruňka a meruňkový olej jsou výborné pro péči o pleť, obzvláště pro ženy. To je také důvod, proč ji najdete v různých kosmetických výrobcích. Dále meruňky mají schopnost zlepšit zdraví srdce, snížit hladinu cholesterolu, zabránit zhoršení zraku, pomáhat při procesu hubnutí, léčí respirační stavy, zvyšují sílu kostí a udržují rovnováhu elektrolytů v těle.

Doypack sáček

Ovocné pyré 120g

Na ovocném pyré si pochutnají miminka, dospělí, ale jemná konzistence přijde vhod také starším lidem, kteří mají problém s kousáním. Pokud hledáte zdravou svačinku, sáhněte i vy po ovocné přesnídávce. V jedné skleničce se ukrývá spousta energie i důležitých vitamínů. Skvěle se vám bude hodit i třeba na cestách!

charakteristika

Pyré Jablko doypack

100% ovocné pyré je vyrobeno z pečlivě vybraného, kvalitního ovoce, pocházející z certifikovaných sadů a od prověřených pěstitelů. Chuť a barva se může lišit v závislosti na odrůdě surovin a ročním období. Pyré je vhodné pro děti od ukončeného 5. měsíce.  Velmi dobře zahání pocit žízně, mají protizánětlivé účinky a jsou bohaté na nerozpustnou vlákninu na rozdíl třeba od jablek. Jejich konzumace podporuje činnost ledvin a jsou lehce stravitelné

charakteristika

Pyré Jablko-hruška doypack

100% ovocné pyré je vyrobeno z pečlivě vybraného, kvalitního ovoce, pocházející z certifikovaných sadů a od prověřených pěstitelů. Chuť a barva se může lišit v závislosti na odrůdě surovin a ročním období. Pyré je vhodné pro děti od ukončeného 5. měsíce. Hrušky jsou typickou plodinou mírného pásma, mají nízký obsah vitamínu C, ale vysoký obsah minerálních látek. Velmi dobře zahání pocit žízně, mají protizánětlivé účinky a jsou bohaté na nerozpustnou vlákninu na rozdíl třeba od jablek. Jejich konzumace podporuje činnost ledvin a jsou lehce stravitelné.

charakteristika

Pyré Jablko-jahoda doypack

100% ovocné pyré je vyrobeno z pečlivě vybraného, kvalitního ovoce, pocházející z certifikovaných sadů a od prověřených pěstitelů. Chuť a barva se může lišit v závislosti na odrůdě surovin a ročním období. Pyré je vhodné pro děti od ukončeného 5. měsíce. Jahody jsou typickou plodinou mírného pásma, mají nízký obsah vitamínu C, ale vysoký obsah minerálních látek. Velmi dobře zahání pocit žízně, mají protizánětlivé účinky a jsou bohaté na nerozpustnou vlákninu na rozdíl třeba od jablek. Jejich konzumace podporuje činnost ledvin a jsou lehce stravitelné.

charakteristika

Pyré Jablko-meruňka doypack

100% ovocné pyré je vyrobeno z pečlivě vybraného, kvalitního ovoce, pocházející z certifikovaných sadů a od prověřených pěstitelů. Na těchto 120g bylo zpracování 160g čerstvých jablek a jahod, plných vitamínů a minerálů. Chuť a barva se může lišit v závislosti na odrůdě surovin a ročním období. Pyré je vhodné pro děti od ukončeného 5. měsíce. Velmi dobře zahání pocit žízně, mají protizánětlivé účinky a jsou bohaté na nerozpustnou vlákninu na rozdíl třeba od jablek. Jejich konzumace podporuje činnost ledvin a jsou lehce stravitelné.

Lahev 0,75l

Višňové víno

Polosladké morela pozdní, obsah alkoholu 11%, obsahuje siřičitany a sorban draselný. Višňové víno se skládá z višní, vody a zbytkového cukru. Višně během kvašení uvolňují malé množství siřičitanů a víno tedy obsahuje siřičitany v množství 0,067 gramů na litr. Obsah zbytkového cukru ve Višňáku je 76 g na litr. Obsahuje antioxidanty jako kyselina sorbová, vitamín C a spoustu dalších. Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

Balení ve skle

Bubák Cider 0,33l

Cider je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj byl znám už v antice. První středověké zprávy o výrobě cidru v Evropě pocházejí z doby Karla Velikého.

charakteristika

bubák cider jablečný

Alkohol 4,5%. Složení: Jablečná šťáva, CO2, pasterováno, obsahuje siřičitany. Cidre může být jak průzračný, tak s lehkým zákalem, většinou zlatavé, až žluto-oranžové barvy. Jemně perlivý nápoj se může podobat pivu, ale i ušlechtilým perlivým vínům. Vůni a chutí vždy odkazuje na výběr surovin a způsob výroby. Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

charakteristika

bubák cider chmelený

Alkohol 4,5%. Složení: Jablečná šťáva, chmel, CO2, pasterováno, obsahuje siřičitany. Cidre může být jak průzračný, tak s lehkým zákalem, většinou zlatavé, až žluto-oranžové barvy. Jemně perlivý nápoj se může podobat pivu, ale i ušlechtilým perlivým vínům. Vůni a chutí vždy odkazuje na výběr surovin a způsob výroby. Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

charakteristika

bubák cider dubený

Alkohol 4,5%. Složení: Jablečná šťáva, dubové hobliny, CO2, pasterováno, obsahuje siřičitany. Cidre může být jak průzračný, tak s lehkým zákalem, většinou zlatavé, až žluto-oranžové barvy. Jemně perlivý nápoj se může podobat pivu, ale i ušlechtilým perlivým vínům. Vůni a chutí vždy odkazuje na výběr surovin a způsob výroby. Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

charakteristika

bubák cider višňový

Alkohol 4,5%. Složení: Jablečná šťáva a višňová šťáva, CO2, pasterováno, obsahuje siřičitany. Cidre může být jak průzračný, tak s lehkým zákalem, většinou zlatavé, až žluto-oranžové barvy. Jemně perlivý nápoj se může podobat pivu, ale i ušlechtilým perlivým vínům. Vůni a chutí vždy odkazuje na výběr surovin a způsob výroby. Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

Balení ve skle 0,33l

Limonáda Limona

Limona je nealkoholický, jemně sycený nápoj. Z našeho ekologického zemědělství jsme pro Vás připravili a uvařili vynikající limonády. Limonády jsou v BIO kvalitě, z těch nejlepších surovin a bez chemických konzervantů. Ovocné limonády jsou vyráběny z čerstvě lisované jablečné a višňové šťávy pečlivě vybraných odrůd. Proces výroby je co nejvíce veden přírodní cestou. Nápoj je vhodnou přírodní alternativou pro všechny, kteří se nechtějí vzdát svěžích nápojů dodávajících energii. Uklidňuje ducha a zároveň povzbudí tělo. Přidané koncentráty z citronu, máty a vanilky dodávají nápojům svěžest a čerstvost. Nejlépe chutnají ledově vychlazené.

Balení ve skle

Lhenická pálenka 0,5l

Pálenka (nebo také destilát, lidově též kořalka, či šnaps) je ušlechtilá lihovina, která vzniká destilací zkvašeného rmutu, jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Osobité aroma získává pálenka z ovoce či suroviny, ze kterého byla připravena.

charakteristika

lhenická hruška 50%

Má typickou a zároveň decentní vůni hrušek. Z hrušek jsou ručně odstraněny stopky, ovoce je pečlivě tříděno a následně drceno. Vzniklá dřeň, která je z větší části bez jádřinců, se plní do nerezových tanků, kde pomalu kvasí při teplotách do 18°C.  Pomalou, řízenou destilací zachovává typickou vůni a delikátní hřejivou chuť s přetrvávajícím tónem čerstvých máslových hrušek. Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

charakteristika

lhenická višeň 50%

Višňovice byla vydestilována z odpeckovaných a odstopkovaných vyzrálých třešní. Tato pracná příprava je poté zúročena pomalým kvašením při nižších teplotách, což destilátu dokáže zachovat maximální množství ovocitosti s citlivou vícestupňovou destilací. Každá láhev obsahuje alespoň 6kg višní. Višňovice má pnou ovocitou chuť s jemnou kořenitou chutí s oříškovým závěrem. Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

charakteristika

lhenická švestka 50%

Zrozená z rukou destilatéra Karla Gregory v jihočeské Lhenici z produkce výhradně českých švestek. Lhenická slivovice je typický destilát a její charakteristikou je středně intenzivní švestková vůně s jemnými tóny pecek, která nejlépe vynikne při pokojové teplotě. Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

charakteristika

lhenické jablko 50%

Velmi jemná chuť s typickou vůní jablíček dodává tomuto velejemnému destilátu skvělé hodnocení. Vypálit dobrou jablkovici je kumšt a mi to umíme velmi dobře. V Česku lidově (a nesprávně) označována jako kalvádos, je přitom velice dobrá pálenka s charakteristickou vůní a převelice jemnou chutí. Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.