Moštárna

Už Vás nebaví kupovat nápoje plné barviv, konzervantů, sladidel, umělých aromat či „éček“? Nebo džusy připravené z ovocného koncentrátu? Potom můžeme nabídnout naši ovocnou šťávu (lidově „mošt“) právě Vám.

SLOŽENÍ

Čistě přírodní produkt z vylisovaného čerstvého ovoce se zachovaným obsahem vlákniny, vitamínů a minerálů. Šťáva neobsahuje žádné konzervační látky, barviva či sladidla. Podíl ovocné šťávy tvoří 100 %. Jeden litr šťávy je získán z cca 1,4 kg ovoce. Průměrná energetická hodnota je cca 190 kJ / 100 ml, dle druhu ovoce.

Chuť a aroma jednotlivých šarží nápoje se liší podle odrůdové skladby a zralosti ovoce. Proto pokaždé pijete originál, který může chutnat nepatrně jinak. Příznačný je sediment, který není na závadu a je známkou čistě přírodního charakteru nápoje. Jablečná šťáva a její kombinace s jinými druhy ovoce nebo zeleniny obsahuje hojně vitamín C, dále vitamíny A a B, železo, ovocné kyseliny, fenolické látky, pektin a vlákninu.

BALENÍ

2,5 a 5 l „BAG-in-BOX“ (aseptická potravinářská folie s výpustným ventilem v papírovém kartonu). Při stáčení se k moštu nedostává vzduch a obsah tak nepodléhá rychlé zkáze.
Některé druhy v 0,25l skleněných lahvích.

Zpětný odběr použitých obalů od ovocných šťáv po domluvě možný.

TRVANLIVOST

Kvalitu a trvanlivost zajišťuje pouze šetrná pasterizace (zahřátí šťáva na cca 79 °C). Tento citlivý způsob zpracování zajistí mikrobiologickou nezávadnost a současně zachovává většinu vitamínů a dalších hodnotných látek, chuť i výrazné aroma.

Trvanlivost 1 rok od data výroby při skladování do 10 °C. Po otevření uchovávejte v krabici ve výčepní (vodorovné) poloze v chladu (nejlépe v lednici) a spotřebujte do 4 týdnů. Obal je plně recyklovatelný.